Parfait chocolade (stilstaand ijs)

Parfait chocolade (stilstaand ijs)

Smulweb imageSmulweb

Parfait chocolade (stilstaand ijs) is een heerlijk nagerecht. Maak van room, chocolade en eigeel een heerlijk mengsel en voeg daar opgeklopt eiwit en slagroom aan toe. Laat het vervolgens intrekken en je hebt een heerlijk nagerecht om van te smullen!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Parfait chocolade (stilstaand ijs) op tafel.

  1. Zet alle benodigdheden klaar.
  2. Klop de room tot yoghurtdikte.
  3. Sla het eigeel en de suiker au bain marie op tot het mengsel bijna wit/geel wordt. Haal het daarna meteen van het vuur en sla het koud.
  4. Smelt de chocolade en voeg deze toe aan het afgekoelde eigeelmengsel.
  5. Klop het eiwit stijf en voeg in drie delen de suiker toe. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het eigeel-mengsel.
  6. Spatel de twee mengsels voorzichtig door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Chocolade Chocolade maken