Babi pangang zoetzuur

Babi pangang zoetzuur

Smulweb imageSmulweb

Babi pangang zoetzuur is een heerlijk gerecht van reepjes vlees met paprikapoeder, geserveerd met atjar. De sambal, basterdsuiker en ketjap zorgen voor de heerlijke smaaksensatie en de bouillon, tomatenpuree en appelstroop geven de saus een volle smaak. Gegarandeerd een succes!

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Babi pangang zoetzuur op tafel.

  1. Snijd het vlees in reepjes. Snipper de ui. Kruid de vleesreepjes met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Verhit olie in een pan en bak het vlees tot het bruin is. Haal het vlees uit de pan. Voeg eventueel wat extra olie toe. Fruit de ui en geperste knoflook in dezelfde pan. Voeg sambal, basterdsuiker en ketjap toe. Bak mee totdat de ui niet meer glazig is.
  3. Voeg het vlees weer toe aan de pan en laat het samen sudderen. Maak bouillon van een blokje met 2.5 dl water. Meng de tomatenpuree en appelstroop erdoorheen en voeg toe aan het vlees. Laat het geheel op een laag pitje sudderen voor 2 uur.
  4. Bind eventueel de saus met allesbinder. Leg de atjar op een platte schaal en verwarm deze in de magnetron. Leg het vlees met saus erbovenop.
eet smakelijk