Pruimentaart met mascarpone room

Pruimentaart met mascarpone room

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke taart die voorziet in een ultieme smaaksensatie! Met in rum gedrenkte pruimen, karamel en kaneel met een mascarpone vanilleroomtopping.

45 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pruimentaart met mascarpone room op tafel.

  1. Snijd de gewassen en gedroogde pruimen in kwarten van de pit.
  2. Verhit de boter met de suiker, kaneel en het kruidnagelpoeder in een koekenpan met een dikke bodem, tot de suiker is gesmolten.
  3. Bak de pruimen op middelhoog vuur, omscheppend, circa 10 minuten in de karamel, tot het vrijgekomen vocht vrijwel geheel is verdampt.
  4. Flambeer de pruimen desgewenst met de rum of cognac (LET OP DAT DE AFZUIGKAP NIET AANSTAAT!).
  5. Klop de mascarpone room los met de vanillesuiker.
  6. Bestrijk de taartbodem met de mascarpone room. Verdeel er de afgekoelde pruimen over en zet een paar uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Taart Pruimentaart