- 450 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Groene mexicaanse rijst op tafel.
- Was de rijst onder stromend water in een vergiet tot het water helder blijft. Laat uitlekken.
- Pureer ui, knoflook, koriander en spinazie in de keukenmachine met 2 el olijfolie en een scheutje water tot een homogene pasta.
- Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en voeg de spinazie-kruidenpasta toe. Roerbak op een matig vuur ca. 5 minuten. Zorg dat de pasta niet aanbakt of verbrandt. Voeg de rijst toe en bak even zachtjes mee (net als bij risotto).
- Schenk de warme bouillon erbij en breng aan de kook. Zodra de rijst kookt, zet je de pan met deksel erop op een zo laag mogelijk vuurtje (stoofpitje) en laat je hem 15 minuten zachtjes garen.
- Methode 1: Zet de pan met ovenvast deksel ongeveer een half uur in de oven (temperatuur 120C). De rijst moet nog extra afgedekt worden met bakpapier, zodat er geen vocht ontsnapt
- Methode 2: Plaats na de 15 minuten koken een widexplaatje onder de pan en laat de rijst nog een minuut of 5-10 verder doorwarmen. Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst nog ca. 10 minuten staan.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.