Home made falafel met baba ghanoush

Home made falafel met baba ghanoush

Smulweb imageSmulweb

Serveer zelfgemaakte falafel balletjes met baba ghanoush, granaatappel en dikke Turkse yoghurt. Tip: Serveer naast met gebakken Turkse paprika's, geraspte wortel en komkommer. Lekker met geroosterde pitabroodjes.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Home made falafel met baba ghanoush op tafel.

  1. Prik twee grote aubergines met een vork in en leg ze onder een hete grill. Draai regelmatig en laat de schil echt zwart worden. Als de aubergine zacht en dus gaar is, opensnijden en de binnenkant uitlepelen.
  2. Doe de aubergine in een keukenmachine en meng met 2 el extra vergine olijfolie, 2 el tahin, 1 teen knoflook en zout en peper. Haal uit de machine. Dit is 'baba ghanoush'.
  3. Giet een blikje kikkererwten af. Doe 1 ui met 1 teentje knoflook en 1 tl komijnzaad in de keukenmachine en pureer fijn. Voeg de kikkererwten, chili-peper, 1 ei, 1 el extra vergine olijfolie en wat zout toe. Laat samen pureren tot een grof mengsel.
  4. Meng gehakte peterselie en koriander toe en maak hier balletjes van. Frituur de falafel balletjes lichtbruin.
  5. Serveer de falafel balletjes met de baba ghanoush, besprenkeld met olijfolie en dikke Turkse yoghurt met granaatappel. Serveer er komkommer, gebakken Turkse paprika's en geraspte wortel bij. Ook lekker met geroosterde pitabroodjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vegetarisch Sauzen