Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes

Smulweb imageSmulweb

Een quiche met gerookte forel en kerstomaatjes. De bodem is mooi krokant gebakken met overjarige gedroogde bonen of keramische korrels. Eieren geklopt met room, zout en peper. Giet dit over de forelstukjes en tomaatjes, met het snijvlak naar boven in de quichevorm. Bak de quiche totdat het ei stevig is. Serveer het met een lekkere salade.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Quiche met gerookte forel en kerstomaatjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een ingevette quichevorm van 24 cm met de plakjes deeg, zorg ervoor dat de randen elkaar iets overlappen en druk ze goed vast. Snijd de rand mooi bij.
  2. Leg een royaal stuk bakpapier in de vorm en vul met overjarige gedroogde bonen of keramische korrels. Bak de bodem 10 minuten voor.
  3. Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout en peper. Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en verdeel de forelstukjes over de bodem. Giet het eimengsel erin en verdeel de helft van de tomaatjes, met het snijvlak naar boven, over de quiche.
  4. Bak de quiche 35 minuten in de oven totdat het ei stevig is en de kleur mooi goudbruin.
  5. Schep intussen voor de salade de rest van de ingrediënten door elkaar.
  6. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken