Perfecte scones

Perfecte scones

Smulweb imageSmulweb

Scones kun je zelf maken! Voeg boter, bakmeel, melk en een snufje zout bij elkaar en de perfecte scones liggen binnen handbereik. Besmeer met jam en geniet van jouw eigen baksels.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Perfecte scones op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Snij de boter in kleine blokjes en laat deze warmer worden. Leg de rest van de ingrediënten en benodigdheden klaar. Vet de bakplaat in met boter en strooi er bakmeel overheen.
  3. Zeef het bakmeel in een kom en voeg zout toe. Voeg de boter bij het bakmeel en kneed met je vingertoppen de boter fijn en goed verspreid door het bakmeel.
  4. Maak een kuiltje in het midden van het deeg en giet snel en gelijkmatig de melk erbij terwijl je door het bakmeel spatelt. Kneed kort, niet meer dan 3 à 4 keer. Druk het deeg plat.
  5. Doop het koekjesvormpje in het bakmeel en steek de scones uit. Leg de scones dicht bij elkaar op de bakplaat. Kneed het restant deeg weer tot een geheel en steek opnieuw uit, totdat er geen deeg over is. Van het restant maak je een klein balletje.
  6. Doop een kwast in melk en smeer een dun laagje melk over elke scone.
  7. Doe de scones 10-15 minuten in de oven en haal ze eruit zodra ze klaar zijn.
  8. Leg de scones in een bakje/mandje en dek het af met een schone theedoek om ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Scone