Pretzel dogs

Pretzel dogs

Smulweb imageSmulweb

Originele én lekkere tegenhanger van de hotdog: de pretzel dog! Ontsproten uit de Amerikaanse keuken en bereid met hotdog en brooddeeg, afgemaakt met grof zeezout en peper. Zo zet je met plezier een keer wat anders op tafel.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Pretzel dogs op tafel.

  1. Smelt de boter en laat afkoelen.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Doe de bloem, gist, suiker en zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Voeg de boter en het water toe en mix het geheel met een mixer met deeghaken ongeveer 4 minuten op lage snelheid. Heb geduld, het wordt uiteindelijk echt een samenhangend deeg!
  4. Kneed het deeg nog eens 4-5 minuten met de mixer op middelmatige snelheid (of kneed 10 minuten met de hand).
  5. Haal het deeg uit de kom, vet de kom in met een beetje zonnebloemolie en strooi er wat bloem over. Dek het af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats in ongeveer een uur in grootte verdubbelen.
  6. Laat ondertussen de hotdogs uitlekken, droog ze af en halveer ze.
  7. Stort het deeg op het werkvlak en snijd het in 10 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een slang van ongeveer 20-25 cm lang.
  8. Wikkel de sliert stevig om een hotdog, zodat de hele hotdog bedekt is met deeg. Knijp de uiteinden een beetje samen om te voorkomen dat het deeg straks losraakt.
  9. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  10. Breng in een grote pan het water met de baking soda aan de kook. Dompel de pretzel dogs ongeveer 30-45 seconden onder in het kokende water en leg ze daarna op de bakplaat.
  11. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi ze daarna ruim met grofgemalen zeezout en peper.
  12. Bak de pretzel dogs in 12-14 minuten totdat ze een diepbruine kleur hebben.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Pretzel