Harira traditionele marokkaanse soep

Harira traditionele marokkaanse soep

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de echte Marokkaanse keuken met deze heerlijke Harira soep, gekookt met verse groenten, kruiden en specerijen. De perfecte maaltijdsoep voor elke gelegenheid!

60 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Kikkererwten gedroogd
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Harira traditionele marokkaanse soep op tafel.

  1. Hak de ui fijn.
  2. Ontvel en pureer de tomaten.
  3. Snijd de bleekselderij in stukjes.
  4. Week de linzen 1 uur in water.
  5. Doe de tomaten, ui, koriander, peterselie, selderij, boter, zout, peper, gemberpoeder, linzen, en water in de pan.
  6. Doe de deksel op de pan en laat alle ingrediënten gedurende 45 minuten op matig vuur koken. Roer van tijd tot tijd.
  7. Voeg de kikkererwten en tomatenpuree toe.
  8. Verdun de bloem met wat water. Giet al roerend langzaam de bloem bij de soep.
  9. Dek af en laat de harira nog 10 minuten koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep