Zelfgemaakt chinees gedroogde spek

Zelfgemaakt chinees gedroogde spek

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je zelf chinees gedroogde spek. Het spek marineer je 2 dagen en daarna hang je het op om te drogen. Na 4 dagen drogen is het spek gereed voor gebruik. Voor het serveren moet het spek gestoomd worden tot het zacht en warm is. Ideaal in Chinese gerechten!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 el Shaohsing rijstwijn

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zelfgemaakt chinees gedroogde spek op tafel.

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en meng de repen spek erdoorheen.
  2. Doe het spek in een afgesloten plastic bak in de koelkast en laat het 2 dagen marineren. Keer het vlees af en toe.
  3. Haal het vlees uit de marinade en maak aan één punt een inkeping. Steek er een stuk touw door en knoop vast, zodat er een lus ontstaat om het vlees aan op te hangen.
  4. Hang het vlees op aan haken op een koele, goed geventileerde plaats.
  5. Na 4 dagen drogen is het spek gereed voor gebruik.
  6. Voor het serveren wordt het spek op hoog vuur gestoomd tot het zacht en warm is. Snijd het daarna in plakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap