Lasagna bolognese

Lasagna bolognese

Smulweb imageSmulweb

Lasagne bolognese zoals het hoort: laagje bolognesesaus, laagje lasagnebladen, laagje bechamelsaus en mozzarella. Nog 35 minuten in de oven en de kaas begint te bubbelen. Buon appetito!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 g Tomaten gepeld

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Lasagna bolognese op tafel.

  1. Snipper de ui en fruit samen met de fijngesneden knoflook in wat olijfolie in een kleine koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe en laat even bakken (blijf roeren).
  2. Verwarm wat olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt met spek en de kruiden en peper rul. Voeg de groenten toe en laat even bakken. Voeg het tomatenpureemengsel, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe. Roer goed door en voeg de suiker en de laurierblaadjes toe. Laat 35 minuten op een laag vuur sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  3. Smelt de boter voor de bechamelsaus (niet bruin laten worden). Roer de bloem erdoor en verwarm het mengsel. Voeg vervolgens beetje bij beetje de koude melk toe en roer met een garde tot er een dikke saus ontstaat. Laat de saus koken en blijf roeren.
  4. Leg in een ingevette ovenschaal eerst 1/3 deel van de bolognesesaus. Leg daarop 1 laag lasagnevellen. Bedek vervolgens met 1/3 van de bechamelsaus en 1 plakjes mozzarella. Herhaal deze stappen nog twee keer. Gebruik bij de laatste laag geraspte kaas in plaats van mozzarella. Bedek de schaal met aluminiumfolie en plaats hem in de oven, boven het midden. Verwijder na 20 minuten de folie en laat nog 25 minuten in de oven staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen