Portobello italiano

Portobello italiano

Smulweb imageSmulweb

Deze Italiaanse portobello is een heerlijk vegetarisch gerecht, makkelijk én snel te maken. Je grilt de portobello met tomaat en mozzarella, knoflookrub, oregano en balsamico. Ideaal om te serveren als voorgerecht tijdens een heerlijk Italiaans diner.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Portobello italiano op tafel.

  1. Veeg de portobello's schoon en breek de steeltjes uit de hoed.
  2. Verwarm in een koekenpan de olie en balsamico en leg hierin de hoeden. Gaar ze langzaam met deksel op de pan en keer ze regelmatig (ongeveer 10 min).
  3. Verwarm de grill voor.
  4. Snijd de tomaat en mozzarella in plakken en scheur de basilicum in stukjes.
  5. Laat de portobello's uit de pan even uitlekken en zet ze in een ovenvaste schaal.
  6. Bestrooi de binnenkant van de hoed met wat peper en zout en beleg ze vervolgens met mozzarella, tomaat en basilicum.
  7. Bestrooi met oregano en bedruppel met olijfolie.
  8. Schuif de portobello's onder de grill tot de kaas zacht is (ongeveer 5 min).
  9. Kook de balsamico in en druppel deze vlak voor het serveren over de portobello's.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen