Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Duitse gehaktballen op tafel.
- Leg het gehakt klaar zodat het op kamertemperatuur komt.
- Snipper de ui en de paprika. Haal het hart uit de knoflook en pers de tenen uit, leg apart.
- Doe paneermeel in een kommetje en zet apart. Voeg het gehakt in een mengkom samen met alle overige ingrediënten, dus peper/zout/kummel/paprikapoeder, de gesnipperde ui, de paprikablokjes, het ei en knoflook.
- Voeg als laatste een beetje paneermeel of wit brood zonder korst als bindmiddel toe. Zorg dat het gehakt niet te nat is door het ei. Voeg naar eigen smaak de Provençaalse kruiden toe. (Ik doe er meestal ook nog een paar druppels Worcestersaus bij.)
- Maak ballen ter grootte van een ei en rol deze door het paneermeel zodat ze geheel bedekt zijn. Druk ze dan plat zodat ze meer op hamburgers lijken.
- Pak een grote koekenpan en smelt wat boter. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de gehaktschijven aan totdat ze een knapperig korstje hebben.