Duitse gehaktballen

Duitse gehaktballen

Smulweb imageSmulweb

Geïnspireerd door onze Oosterburen. Deze heerlijke Duitse gehaktballen zijn een echte hit! Het gehakt is gemixt met paprika, knoflook en Provençaalse kruiden wat zorgt voor een onweerstaanbare smaak. Serveer met gebakken aardappelen en een frisse salade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Duitse gehaktballen op tafel.

  1. Leg het gehakt klaar zodat het op kamertemperatuur komt.
  2. Snipper de ui en de paprika. Haal het hart uit de knoflook en pers de tenen uit, leg apart.
  3. Doe paneermeel in een kommetje en zet apart. Voeg het gehakt in een mengkom samen met alle overige ingrediënten, dus peper/zout/kummel/paprikapoeder, de gesnipperde ui, de paprikablokjes, het ei en knoflook.
  4. Voeg als laatste een beetje paneermeel of wit brood zonder korst als bindmiddel toe. Zorg dat het gehakt niet te nat is door het ei. Voeg naar eigen smaak de Provençaalse kruiden toe. (Ik doe er meestal ook nog een paar druppels Worcestersaus bij.)
  5. Maak ballen ter grootte van een ei en rol deze door het paneermeel zodat ze geheel bedekt zijn. Druk ze dan plat zodat ze meer op hamburgers lijken.
  6. Pak een grote koekenpan en smelt wat boter. Voeg een scheut olijfolie toe en bak de gehaktschijven aan totdat ze een knapperig korstje hebben.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees