Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika

Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika

Smulweb imageSmulweb

Tajine van gemarineerde pangasius afgeblust met citroensap, knoflook en koriander. Geserveerd met geroosterde paprika repen, kerstomaatjes en olijven. Begeleid door heerlijk gekruide krieltjes. Lekker vanavond tajine!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tajine van gemarineerde pangasius en geroosterde paprika op tafel.

  1. Verhit de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika's op een bakplaat 25-30 minuten in het midden van de oven tot ze donker worden. Laat de geroosterde paprika's in een plastic zak afkoelen. Trek daarna de schillen eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in brede repen.
  2. Snijd de visfilets in gelijke stukken. Wrijf 2 teentjes knoflook met ruim zeezout, peper, paprikapoeder, komijn, citroensap en koriander in een vijzel tot een pasta. Roer er 4 eetlepels olijfolie door en meng alles tot een lichtgebonden saus. Schep deze door de vis en marineer ca. 30 minuten.
  3. Halveer de krieltjes, olijven en kerstomaatjes. Hak de overige teentjes knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 minuten. Schep de vis uit de marinade en voeg de rest van deze marinade bij de knoflook in de pan. Voeg ook de kerstomaatjes en paprikarepen toe.
  4. Verdeel de aardappeltjes over de bodem van een braadpan. Schep er de helft van het groentemengsel op en verdeel de vis erover. Dek deze af met de rest van de groenten en de olijven. Voeg 50 ml water toe en stoof met deksel op een lage stand ca. 15 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paprika