Gebakken aubergine met garnalen

Gebakken aubergine met garnalen

Smulweb imageSmulweb

Boterzachte en mooi bruine aubergine in combinatie met gekruide garnalen. De auberginerepen zijn bovendien lekker krokant van de buitenkant en zacht van binnen. Het gerecht wordt afgemaakt door de lente-ui en een smaakvolle saus van sojasaus, oestersaus, witte peper, sesamolie en water. Serveer direct!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 0.2 el Sesamolie
  • 4.5 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gebakken aubergine met garnalen op tafel.

  1. Bak de aubergine in hete olie gaar en mooi bruin van kleur (boterzacht maar niet pap, is het lekkerst).
  2. Laat repen aubergine uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
  3. Laat in dezelfde pan 1 eetlepel olie achter en bak sjalotten en knoflook tot glazig.
  4. Voeg rode peper en garnalen toe en bak verder tot de garnalen gaar zijn.
  5. Voeg de sojasaus, oestersaus, witte peper, sesamolie en water toe en meng alles goed door het garnalen-uien mengsel.
  6. Doe de lente-ui erbij en bak nog 1 minuut.
  7. Verdeel de auberginerepen over een serveerschaal en verdeel daarover de garnalen met saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Aubergine