Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Marmer tulband op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 2 el cakemeel.
- Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 minuten in een beslagkom tot een luchtige, witte massa.
- Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
- Hang een kleinere pan of vuurvaste kom in een pan met bijna-kokend water. Smelt de chocolade erin.
- Schep 1/3 van het beslag in een andere kom en meng het luchtig met de gesmolten chocolade.
- Maak nu 3 lagen in de tulband. Schep eerst een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en vervolgens de rest van het witte beslag. Maak er met een satéprikker een zigzagbeweging doorheen.
- Zet de tulband in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 70 minuten goudbruin op 170 °C.
- Haal de tulband uit de oven en stort hem met vorm en al op de kop op een rooster, laat hem zo afkoelen.
- Geniet van een heerlijk sappige marmertulband.