Kip met bloemkool in paprikakerriesaus

Kip met bloemkool in paprikakerriesaus

Smulweb imageSmulweb

Met deze kip en bloemkool in paprikakerriesaus waan je je op wereldreis in eigen keuken. Eerst bak je de kip op laag vuur en kook je de bloemkool kort. Dan fruit je paprika en maak je er een kerrie-paprikasaus van. Pureer de saus en serveer deze bij de kip, bloemkool en aardappelpuree. Nootmuskaat erover en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kip met bloemkool in paprikakerriesaus op tafel.

  1. Snijd de paprika in kleine stukjes. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes of blokjes.
  2. Doe olijfolie in de pan op een hoog vuur en laat de olie heet worden. Wrijf de kip in met zwarte peper en zout. Bak de poten bruin in de braadpan, doe de tijm erbij. Doe er een glas water bij en een scheutje tabasco. Vermijd te veel cheyenne peper. Laat de kip op laag vuur koken. Als de kip niet meer rood is op het bot, dan is de kip gaar.
  3. Kook de bloemkool in ruim water met een beetje zout. Prik er met een vork in om te zien of de kool gaar is. Kook de bloemkool dus kort om te voorkomen dat het te slap wordt.
  4. Doe ruim olijfolie in de hapjespan op een hoog vuur en laat de paprika lichtbruinen. Zet het vuur laag en laat de paprika fruiten. Voeg een laag bloem toe aan de pan en roer dit goed door. Doe er een flinke scheut melk bij en roer alles goed door. Zet het vuur laag en laat de saus langzaam pruttelen. Voeg kerrie, sojasaus, zwarte peper en een beetje suiker naar smaak toe. Pureer de saus met een staafmixer tot het glad is. Voeg eventueel vocht van de kip toe als de saus nog te dik is.
  5. Kook de aardappels op een hoog vuur in een pan met water en een beetje zout. Als de aardappels gaar zijn, giet de aardappels af. Doe een klontje boter bij de aardappels en een scheut melk. Stamp de aardappels tot een puree en voeg eventueel nog wat melk toe.
  6. Serveer de kip, bloemkool en aardappelpuree op een bord en giet de kerrie-paprikasaus eroverheen. Voeg een beetje nootmuskaat toe voor de smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Bloemkool