Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Malvapudding op tafel.
- Maak eerst de saus. Doen in steelpan de slagroom, warme water en suiker en breng al roerend aan kook. (de suiker moet gesmolten zijn)
- Voeg boter en vanille extract erbij en zodra boter gesmolten zijn word saus over warme pudding verdeeld.
- Maak n de pudding. Klopt boter en suiker tot romig en licht van kleur. Voeg geklopte eieren erbij en klopt door massa. Meng nu de bloem er stapsgewijs erdoor. Meng melk met koeksoda en meng met overige ingrediënten door bloem mengsel.
- Beboter een ovenschaal van 22 x 18 cm en schept pudding erin.
- Bak voor 60+ min. bij 180*C tot gaar. (toets gaart punt door er een satéstokje in te drukken, als het schoon uitkomt, is het gaar)
- Steek met achterkant van satéstokje gaatjes over het gehele pudding zodat saus er goed in kunnen trekken.
- Verdeel warme saus over nog hete pudding.
- Voor aansnijden wacht je eerst een poosje tot alle saus in pudding is getrokken.