Moussaka met salade

Moussaka met salade

Smulweb imageSmulweb

Altijd al moussaka willen maken? Probeer dan dit recept. Aardappelschijfjes gemengd met heerlijk gekruid gehakt, afgewisseld met gestapelde, smeuïge lagen aubergine, tomaten en kaas. Serveer met een ijsbergsalade gemengd met tomaten, komkommer, groene peper, rode ui, druiven en olijven.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knorr wereldgerecht moussaka

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Moussaka met salade op tafel.

  1. Snijd de courgette in kleine blokjes en snipper de ui.
  2. Snijd de aubergine in de breedte in plakken (0,5 cm) en bestrooi met wat zout. Doe de aubergineplakken in een vergiet. Veeg na 15 minuten het zout met losgekomen vocht van de plakken. Bestrijk ze aan één kant met olie en doe er wat vers gemaalde peper op.
  3. Grill de plakken in de hete grillpan zodat ze een mooie bruine grillstreep krijgen. Bestrijk de andere kant ondertussen met olie en grill ook de andere kant. Leg geen plakken over elkaar heen, maar herhaal een paar keer tot je alle plakken hebt gegrild.
  4. Rul in een braadpan het gehakt bruin (boter is niet nodig). Voeg de knoflook en ui toe. Bak 2 minuten mee. Voeg daarna de courgette toe en bak het geheel weer 3 minuten. Voeg het blik met tomatenblokjes (inclusief sap) toe. Roer goed door.
  5. Doe de groentenmix en kruidenmix uit het pak van Knorr erbij, samen met 250 ml melk en 100 ml water. (Op het pak staat 200 ml, maar door het sap van de tomaten heb je al meer vocht!) Laat nog een paar minuutjes koken.
  6. Vet 1 grote of 2 kleinere ovenschalen in met olie. Doe een dun laagje van de saus op de bodem. De hele bodem moet net bedekt zijn. Leg er een aantal gegrilde aubergineplakken op. Maak daarna een laagje aardappelschijfjes (niet dakpansgewijs, maar naast elkaar). Nu weer herhalen (saus, aubergine, aardappels. Als laatste een laagje saus.
  7. Klop in een kom de sauspoeder (Knorr) door 250 ml lauw water. Voeg een ei en 60 gram pittig geraspte kaas toe. Klop weer goed door.
  8. Giet de saus voorzichtig over de laatste laag gehaktmengsel. Verkruimel de feta en strooi deze als laatste bovenop.
  9. Zet nu de moussaka 40-50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  10. Laat een paar minuten staan voordat je de moussaka serveert!
  11. Maak een dressing van 3 el milde olijfolie, 1 el vers citroensap, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl knoflookpoeder, peper en zout. Laat de dressing minimaal een half uur intrekken.
  12. Snijd de tomaten in plakken en halveer ze. Snijd de komkommer in plakken en halveer ze. Snijd de peper in dunne ringetjes (verwijder de zaadjes). Snijd de rode ui in hele dunne ringen.
  13. Snijd de feta in kleine blokjes.
  14. Meng de dressing goed door de ijsbergsalade. Verdeel de salade over schaaltjes (voor iedere gast 1) en verdeel de tomaten, komkommer, groene peper, rode ui, druiven en olijven over de bakjes. Schep voorzichtig door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Salade Moussaka