Scottiglia

Scottiglia

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse klassieker met zachte kip in een verrukkelijke saus van ui, knoflook, bleekselderij, wortel, tomatenpuree, citroensap, rode wijn, tomaten en kruiden. Serveer met gebakken aardappeltjes en groente.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Scottiglia op tafel.

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  2. Fruit de ui, knoflook, peper en tomatenpuree in het bakvet. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg de kip en citroensap toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg daarna de rode wijn toe en laat 10 minuten inkoken.
  4. Voeg de tomaten met sap en het bouillonblokje toe, roer goed en laat het geheel 30 tot 40 minuten stoven.
  5. Verwijder voor het serveren het pepertje en voeg de peterselie toe. Garneer met basilicumblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Kruiden Gevogelte