Witte asperges met basilicum en varkensoesters

Witte asperges met basilicum en varkensoesters

Smulweb imageSmulweb

Witte asperges met basilicum en varkensoesters. Asperges gestoofd in boter, citroensap en water. Gegrilde varkensoesters bestrooid met zout en peper. Romige saus van creme fraîche en basilicum. Gesnipperde uitjes gefruit in de overgebleven bakjus. Een perfect gerecht om je gasten van te laten genieten!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Varkensoester
  • 2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witte asperges met basilicum en varkensoesters op tafel.

  1. Schil met een scherp mesje de asperges van vlak onder het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd circa 2 cm van de onderkant van de steel af af. Spoel ze af met water.
  2. Smelt 50 gram boter in een hapjespan en voeg de asperges toe. Strooi er wat zout over en voeg het citroensap en voeg 100 ml water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de asperges op laag vuur in 15 minuten beetgaar (dat zijn ze zodra je er zo doorheen prikt).
  3. Verhit ondertussen in een grillpan de rest van de boter. Bestrooi de varkensoesters met zout en peper en bak ze op middelhoog vuur in circa 8 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze regelmatig om. Als ze klaar zijn zet ze dan even weg onder aluminiumfolie en laat ze rusten want zo blijven de sappen mals in het vlees aanwezig.
  4. Schep de creme fraîche door de asperges en verwarm nog 2-4 minuten op laag vuur tot de asperges omhuld zijn met een romige saus. Schep op het laatste moment de gesnipperde basilicum erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Fruit de gesnipperde uitjes even in de overgebleven bakjus van het vlees. Leg de varkensoesters elk op een bord en giet de overgebleven bakjus in een kannetje en zet dat erbij. Leg de asperges op het bord er naast door ze in 4 gelijke porties te verdelen. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Witte asperges