Sukadebraadstuk uit de oven

Sukadebraadstuk uit de oven

Smulweb imageSmulweb

De ultieme klassieker: sukadebraadstuk uit de oven. Rondom bruin bakken en vervolgens verder garen in de oven met een rijke saus van groenten, fond, wijn en kruiden. Een sukadestuk zacht en smaakvol in vijf uur tijd. Jus tot de helft inkoken en een klein beetje allesbinder toevoegen. Mmm...

120 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Sukadebraadstuk uit de oven op tafel.

  1. Zet alle groenten gesneden klaar. Snijd de eventuele vliesjes en zenen van het vlees maar laat de verrand zitten. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm je oven voor op 130 graden.
  2. Verhit de boter in je braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het uit de pan en bak in het resterende vet de groentes aan. Voeg de wijn en de fond toe en breng dit aan de kook. Voeg de kruiden toe en leg het vlees terug in de pan. Zorg dat er voldoende vloeistof in de pan zit, anders mag er nog wat wijn of warm water bij.
  3. Doe de deksel erop en zet je sukadestuk minimaal 5 uur in de oven. Ik had het 6 uur laten garen.
  4. Haal het vlees uit de pan en houd het warm in een stuk aluminiumfolie.
  5. Zeef het braadvocht. Als je een nog magerdere jus wilt kun je deze af laten koelen en het vet eraf scheppen. De groenten mogen weggegooid.
  6. Laat de jus tot de helft inkoken en bind deze nog af met een heel klein beetje allesbinder. Voeg een mespuntje honing toe om het iets minder zuur te maken (optioneel).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees