Zeebaars met venkel dille citroen en tomaat

Zeebaars met venkel dille citroen en tomaat

Smulweb imageSmulweb

Smelt de boter en olie in een pan en bak de venkel, ui en knoflook 12 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak en leg de twee zeebaarzen op de schaal, besprenkel ze met citroensap en voeg tomaten toe. Bak afgedekt in de oven voor 15 minuten en garneer met dille en oregano. Smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 Snack tomaatjes

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zeebaars met venkel dille citroen en tomaat op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een grote ondiepe ovenschaal of bakplaat in.
  2. Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan en bak de venkel, ui en knoflook 12 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de 2 geschubde zeebaarzen op de schaal, smeer er zout en peper over, besprenkel de zeebaars met citroensap en leg het mengsel en de takjes tomaten erbij. Garneer af met de citroenschijfjes, takjes dille en de oregano en besprenkel met goede extra vierge olijfolie.
  4. Bedek de schaal of plaat met wat aluminiumfolie en bak in 15 minuten mooi af totdat de vis mooi mals is gegaard.
  5. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden Fruit Venkel Citroen