Gestoomde zeebaars en haricotverts witte wijn vanille roo

Gestoomde zeebaars en haricotverts witte wijn vanille roo

Smulweb imageSmulweb

Gegarandeerd succes met deze gestoomde zeebaars en haricotverts recept. De zeebaars wordt gemarineerd met citroenrasp, vanillezaad en olijfolie, en daarna in een stoommand of stoompan bereid. Serveer met witte wijnsaus en haricot verts en geniet van een heerlijk gerecht!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestoomde zeebaars en haricotverts witte wijn vanille roo op tafel.

  1. Meng in een kom de helft van het vanillezaad met de citroenrasp en de olijfolie. Wrijf de marinade over de visfilets en in het ingekerfde vel.
  2. Breng een grote pan met water en zout aan de kook en doe daarin het teentje knoflook. Laat het 3 minuten koken en leg dan de visfilets naast elkaar in een vergiet, bamboe stoommandje of stoompan en gooi de boontjes in het water.
  3. Zet de stoommand op het kokende water, zorg dat de vis en het water elkaar niet raken en leg de deksel erop. Wanneer het water weer aan de kook is, hebben zowel de boontjes als de vis 3-4 minuten nodig om gaar te worden. Dikke visfilets kunnen wat langer nodig hebben, begin daar dan mee voor de boontjes het water ingaan. Met de punt van een mes kun je controleren of ze gaar zijn.
  4. Zet een andere pan op een hoog vuur met daarin de wijn, het resterende vanillezaad en de vanillestokjes. Laat de vloeistof tot de helft inkoken en schenk er dan de room bij. Verwijder de knoflook uit de pan met boontjes, pureer het en roer het door de roomsaus. Laat de saus verder inkoken tot hij mooi op de achterkant van een lepel blijft liggen.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper en serveer hem zonder de vanillestokjes bij de vis. Bestrooi alles met de selderijblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden