- 1000 g Lamsfilet
- 3 tl Ras el Hanout
- 12 Gewelde Pruimen
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Berber tajine op tafel.
- Snijd het vlees in blokjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Was de tomaat en snijd deze in stukken. Schil de wortelen met de kaasschaaf of dunschiller en snijd ze in plakjes. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
- Verhit de olie in een tajine of braadpan. Voeg het vlees toe zodra de olie heet is. Bak het aan beide kanten en voeg dan de uien toe. Bak mee tot het vlees lichtbruin gekleurd is. Voeg Raz el Hanoud, zout en peper toe. Schep goed om.
- Voeg de wortel, tomaat en aardappel toe en leg dit op het vlees. Schenk er zoveel water bij tot het net onder de rand van de tajine komt of tot het vlees net onder staat. Dek de tajine of pan af en laat het vlees zachtjes stoven tot het zacht is, ongeveer 1,5 uur. Controleer regelmatig of er voldoende vocht in de tajine of pan zit.
- Kook intussen de pruimen en rozijnen zacht in water met een eetlepel suiker. Voeg de pruimen, rozijnen en ontpitte olijven vlak voor het einde van de kooktijd toe en serveer de tajine.