Beenham met mango en whisky-honing saus

Beenham met mango en whisky-honing saus

Smulweb imageSmulweb

Beenham met mango en whisky-honing saus uit de oven. Sperziebonen wokken met ui. Combineer de whisky-honing saus met braadvocht en mango en serveer deze saus over de ham. Een heerlijk gerecht om gasten mee te verrassen.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Beenham met mango en whisky-honing saus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de beenham in de ingevette ovenschaal en bestrooi met chilipoeder. Bak de beenham in ca. 50 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon en snipper de ui. Kook de sperziebonen 5 minuten. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de mango schoon en snijd deze in blokjes.
  3. Voeg na 40 minuten de mango toe aan de beenham in de oven, en bak deze mee totdat de beenham gaar is.
  4. Fruit de ui in wat olijfolie in een wok, voeg na 2 minuten de gekookte sperziebonen toe en wok deze mee totdat ze gaar zijn.
  5. Haal de beenham uit de ovenschaal als deze gaar is en meng nu de whisky-honing saus met het braadvocht en de mango.
  6. Bereiding whisky-honing saus: snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie totdat ze lichtbruin zijn. Voeg nu de bouillon toe en laat tot de helft inkoken. Roer nu de worcestersaus, tomatenketchup, honing, suiker en je whisky door de bouillon, laat inkoken tot de dikte van een saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Sauzen Mango