- 10 g Jumbo Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerse maaltijdsalade op tafel.
- Neem een liter water en kook daarin de kipfilet samen met de bouillontabletten tot de kip gaar is. Snijd het ontbijtspek in flinters en laat dat heel rustig, op een laag vuurtje, in een koekenpan uitbakken.
- Snijd ondertussen de aardappels in kleine blokjes, de appel in flinters, de sperzieboontjes of snijbonen in kleine stukjes, de ui heel fijn, hak de selderij zo fijn mogelijk en knip de bieslook in kleine stukjes
- bekijk de stukjes ananas en halveer deze als ze te groot zijn. Voeg alles samen in een saladeschaal.
- Snijd de gaar gekookte kipfilet in kleine stukjes of pluis deze uit.
- Neem 4 eetlepels mayonaise en leng dit aan met de bouillon (ongeveer 3-4 eetlepels, of meer, naar smaak) tot je een lekkere dressing hebt. Strooi ruim (4-seizoenen)peper en meng dit goed door de dressing.
- Giet de dressing over de salade en meng alles goed door. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en/of peper toe.
- SMAKELIJK ETEN!