Chocoladecupcakes met nutella en hazelnoten

Chocoladecupcakes met nutella en hazelnoten

Smulweb imageSmulweb

Deze overheerlijke chocoladecupcakes met nutella en hazelnoten krijgen een extra smaakvolle twist door het hazelnoot-chocoladeglazuur. Hol de cakejes iets uit en vul ze met een dot nutella voor een extra smeuïge binnenkant. Afgemaakt met een lekkere topping van hazelnoten of suikerversiering.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocoladecupcakes met nutella en hazelnoten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170/180 graden. Doe de bloem met de cacao, suiker, bakpoeder, zout en de boter in een kom en mix het geheel op de laagste stand tot het mengsel een zanderige consistentie heeft en alles goed is vermengd. Voeg geleidelijk de melk aan het bloemmengsel toe. Klop het ei erdoor.
  2. Schep het beslag in papieren vormpjes tot ze tot tweederde gevuld zijn en bak de cakejes 20 minuten in de oven of tot het gebakje terugveert als je op de bovenkant drukt. Laat ze afkoelen.
  3. Hol de cakejes met een mesje iets uit en vul ze met een dot nutella.
  4. Voor het hazelnoot-chocoladeglazuur: Doe de poedersuiker met de boter in een kom en klop op de middelste stand tot alles goed vermengd is. (tip: gebruik een keukenmachine om enorme rookwolken in je keuken te voorkomen). Schakel terug naar een lagere stand en voeg geleidelijk de melk toe. Schakel als alles is opgenomen naar de hoogste stand en blijf minstens 5 minuten kloppen tot het glazuur licht en luchtig is.
  5. Roer de nutella door het glazuur. Strijk het glazuur met een lepel als een dikke laag uit over de afgekoelde cakejes of gebruik een spuitzak. Garneer elk cakeje met hazelnoten of suikerversiering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Nutella