Risotto met garnalen en champignons

Risotto met garnalen en champignons

Smulweb imageSmulweb

Romige risotto met rijke zeevruchten smaken van garnalen en heerlijke umami tonen van champignon. Gekozen kruiden en kazen om in harmonie met elkaar te dansen bovenop een bedje van glanzende rijstkorrels.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Risotto met garnalen en champignons op tafel.

  1. Verwarm de visbouillon.
  2. Snijd de ui, knoflook en basilicum.
  3. Fruit de ui, knoflook en basilicum in een beetje olijfolie en een klontje (room)boter tot deze goudkleurig is.
  4. Voeg de risottorijst toe en bak deze gedurende 2 minuten. Zorg dat alle rijst glazig is van de olie. Voeg indien nodig toe.
  5. Blus de rijst af met witte wijn. Vanaf dit moment begint de kooktijd van de risotto, afhankelijk van het soort rijst, vaak tussen de 18-20 minuten.
  6. Laat de rijst zachtjes koken en voeg bouillon toe wanneer het mengsel droog wordt.
  7. Snijd ondertussen champignons in schijfjes en voeg deze toe als de risotto nog 10 minuten kooktijd heeft te gaan. Voeg op hetzelfde moment ook de saffraan toe en laat het rustig verder koken.
  8. Voeg de garnalen toe als de risotto nog maar 5 minuten hoeft te koken (inclusief vocht). Laat het geheel de resterende tijd zachtjes doorkoken.
  9. Proef in de laatste minuten een paar keer om te kijken hoe ver de rijst is.
  10. Als de rijst goed is, zet je het vuur uit. Voeg de parmezaanse kaas, zout en peper toe. Meng de kaas door de rijst en laat dit 2 tot 5 minuten staan met het deksel op de pan. Serveer daarna direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Risotto met garnalen Risotto champignons