Amaretto cake

Amaretto cake

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke amaretto cake met gemalen en gehakte amandelen en een vleugje citroen en vanille. Bekroond met gekruimelde amaretti koekjes, suiker en amaretto. Perfect voor bij de koffie of als dessert.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amaretto cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Vet een cakevorm van 23 cm in en bebloem de binnenkant.
  2. Klop in een kom de boter, suiker en zout tot deze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door.
  3. Voeg de gehakte en gemalen amandelen, de rest van de bloem, de citroenschil en het vanille-extract toe en mix opnieuw tot alles goed gemengd is. Voeg indien nodig een beetje melk of yoghurt toe als het mengsel te dik is.
  4. Meng de amaretti koekjes en amaretto in een aparte kom.
  5. Giet de helft van het mengsel in de bebloemde cakevorm en strijk het glad met een paletmes. Plaats de geplette amaretti koekjes op de bovenkant van het mengsel en bedek met de rest van het mengsel. Strooi suiker over de bovenkant.
  6. Bak de taart gedurende een uur in de oven. Test de taart door een prikker in het midden te steken. Als de prikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake