Lindys new york cheesecake mother of all cheesecakes

Lindys new york cheesecake mother of all cheesecakes

Smulweb imageSmulweb

Deze zoete en romige cheesecake van Lindy's wordt bereid met een koekjesbodem en een vleugje citroen. Het recept is tijdrovend, maar de resultaten zijn de moeite waard. Smelt gewoon in de rijke smaak van deze klassieke New York-kaastaart.

60 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Lindys new york cheesecake mother of all cheesecakes op tafel.

  1. Zorg allereerst dat alle ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn.
  2. Doe 130 gram bloem in een kom, samen met 30 gram suiker. Voeg hierbij 1/4 theelepel vanille-extract en 1 theelepel geraspte citroenschil. Vermeng alle ingrediënten met elkaar en maak een kuil in het midden. Voeg hier 1 eierdooier en alle boter (110 gram) aan toe. Prak met een vork alles goed door elkaar heen. Als het deeg niet goed kneedbaar is, kun je een eetlepel water toevoegen. Kneed even goed door en maak een bal van het deeg. Leg deze bal in plastic folie en laat het deeg voor een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°.
  3. Vet de springvorm in met boter.
  4. Doe in een flinke kom het eerste deel van de roomkaas en voeg hier een scheut suiker aan toe. Mix goed met een mixer. Voeg weer wat roomkaas toe en wat suiker en mix weer goed. Ga zo door totdat de roomkaas en de suiker op zijn. Voeg nu de overgebleven citroenrasp, sinaasappelrasp en drie eetlepels (gezeefde) bloem toe en mix dit alles heel goed door.
  5. Voeg de vijf eieren één voor één toe terwijl je mixt. Voeg het volgende ei pas toe als het laatste goed is opgenomen. Voeg ook de overgebleven eierdooiers en het vanille-extract toe. Als laatste voeg de slagroom toe en mix nog even door.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol 1/3 van het deeg uit op een bebloemd oppervlak. Maak je geen zorgen als dit niet lukt
  7. het deeg is namelijk best nat en breekbaar. Plak gewoon kleine stukjes deeg in de springvorm totdat je de hele bodem van de springvorm hebt bekleed. Strijk het geheel glad met een lepel.
  8. Bak de vorm in de voorverwarmde oven 15 minuten (bij mij was het in 10 minuten) goudbruin en laat de bodem iets afkoelen. Bekleed nu ook de randen van de springvorm met het deeg en zorg ervoor dat er geen gaatjes in de rand zitten.Verhoog de temperatuur van de oven tot 260° (het originele recept schrijft 290° voor, maar mijn oven gaat maar tot 260°).
  9. Giet het roomkaasmengsel in de vorm en bak deze voor 12-15 minuten op deze hoge temperatuur. Verlaag hierna (zonder de oven open te doen) tot 90-100° (origineel 93°) en bak de taart nog een uurtje door.
  10. Doe de oven hierna uit en doe de deur van de oven open. Laat de taart een half uurtje in de oven met de deur open staan voordat je hem uit de oven haalt. Maak de springvorm pas open als de taart compleet is afgekoeld om breken te voorkomen. Het lijkt een raar en onmogelijk recept, maar de taart wordt echt heerlijk! Toen ik bezig was, dacht ik dat dit belachelijke recept nooit zou lukken, maar de taart is echt goed gelukt!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart New york cheesecake