Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoenplaattaart met geitenkaas en walnoot op tafel.
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de plakjes deeg naast elkaar op de plaat en druk de zijkanten op elkaar zodat je een mooie bodem krijgt. Schil de pompoen en verwijder het zaad en snijd in grote stukken. Breng de pompoen met zoveel water dat deze net onderstaat aan de kook en voeg zout toe. Kook de pompoen in 10-12 minuten gaar. Afgieten en goed laten uitlekken. Stamp deze op laag vuur tot een grove puree. Breng op smaak met zout en flink peper. Verdeel de puree gelijkmatig over het deeg.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pompoentaart in 35 minuten goudbruin en gaar (halverwege garnituur toevoegen).
- Halveer de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes. Schep in een kom de ui, gehakte rozemarijn olie en noten door elkaar.
- Verdeel het uienmengsel na 10 minuten over de pompoentaart en brokkel de kaas erover. Bak de taart in de resterende 25 minuten af.