Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mexicaanse wraps met rundvlees op tafel.
- Marineer het vlees (de hele lap) tenminste 30 minuten in de olijfolie, knoflook, sinaasappelsap en rasp, de verkruimelde chilivlokken of de gehakte chile de árbol en wat peper.
- Verwarm de tortilla's zoals aangegeven op de verpakking en houd ze warm. Of bak zelf tortilla's met een mengsel van 250 gram tarwebloem en 200 gram maïsmeel (Harina Masa).
- Verhit de grillpan, neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het droog met keukenpapier. Schroei beide zijden een minuut tot 90 seconden dicht in de grillpan.
- Houd het vlees warm als je nog andere bereidingen te doen hebt. Snijd het vlees tegen de draad in smalle reepjes, strooi er wat zeezout over, schep in een warme schaal en zet op tafel met de andere ingrediënten om de wraps te vullen.
- Wil je guacamole maken, volg dan het recept op http://www.smulweb.nl/recepten/1357542/Guacamole-uit-de-molcajete. De avocado kan ook meer naturel gegeten worden, prak er dan alleen wat limoensap, zout en peper door en eventueel wat blaadjes koriander.
- Laat de zwarte bonen achterwege of laat ze in eigen vocht zachtjes warm worden. Als je vlees klaar is, giet je de bonen af en vermeng je ze met het (in de grillpan) verwarmde marinadevocht.