Broccolistamppot met gebakken zalm en champignons

Broccolistamppot met gebakken zalm en champignons

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke combinatie van broccolistamppot, gebakken zalm en paddenstoelen. De zalm is sappig en zacht van smaak en de gestampte aardappelen zorgen voor een perfecte balans. Garneer met gebakken champignons.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Broccolistamppot met gebakken zalm en champignons op tafel.

  1. Kook de aardappels gaar in de bouillon. Kook in de laatste 5 minuten de broccoli mee. Giet aardappels en broccoli af en stamp er een mooie stamppot van met een scheutje melk en 1 eetlepel olie. Houd warm.
  2. Bak ondertussen de champignons in een droge koekenpan tot het vocht is verdampt. Giet er vervolgens een eetlepel olie bij en bak de champignons snel bruin. Bestrooi met zout en peper, haal van het vuur en haal 12 stuks uit de pan voor de garnering. Roer de rest door de stamppot.
  3. Giet de overgebleven olie in de bakpan en bak de stukken zalm in ± 5 minuten rondom bruin. Bestrooi met zout.
  4. Maak met een ring of steker taartjes stamppot op 4 borden en leg de zalm erop. Rijg de achtergehouden champignons aan prikkers en steek in de zalm.
eet smakelijk