Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kruidige kaaskoekjes op tafel.
- Meng de bloem met de kruiden. Snijd koude boter in blokjes en wrijf met je vingers in de bloem totdat er grove kruimels ontstaan.
- Rasp de oude kaas fijn en voeg deze toe aan de boterkruimels. Meng alles goed en kneed snel tot een niet-plakkerig en enigszins bros deeg. Vorm van het deeg een rol met behulp van huishoudfolie. Leg het deeg in de koelkast voor een paar uur, zodat het kan opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in plakjes van een halve centimeter en leg deze redelijk ver uit elkaar op een bakplaat. De bakplaat hoeft niet beboterd te worden, koekjes plakken niet. Bak de koekjes in 10-15 minuten mooi goudbruin.
- Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat, omdat ze erg bros zijn als ze heet zijn. Plaats ze voorzichtig over op een bord of in een koekentrommel.