Marokkaanse kip met couscous of rijst

Marokkaanse kip met couscous of rijst

Smulweb imageSmulweb

De geur van deze Marokkaanse kip met couscous of rijst brengt je naar de souks van Marrakech. Kip, tomaten, olijven en citroenen gebakken met kruiden. Serveren met couscous of rijst. Heerlijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Marokkaanse kip met couscous of rijst op tafel.

  1. Bak de kip mooi bruin met zout en peper.
  2. Bak de uien ook mooi zacht, ze mogen niet bruin worden. Voeg vervolgens de tomaten, olijven, kruiden (ook wat zout en peper) en het sap van de citroenen toe.
  3. Breng het geheel weer aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Voeg dan de kip (met het bakvet) toe en laat dit nog eens 10 minuten doorkoken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Gevogelte Graan Couscous