Bruschetta

Bruschetta

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker: bruschetta. Een heerlijk Italiaans hapje gevuld met tomaten, ui, paprika en mozzarella. Met kruiden/knoflookboter besmeerde ciabatta-stukken in de oven. Top de bruschetta af met pesto en geraspte Parmezaanse kaas en geniet direct vanuit de oven.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bruschetta op tafel.

  1. Snipper de tomaten, ui, paprika en mozzarella en doe deze in een kom. Pers de knoflook erbij. Voeg 3 á 4 eetlepels olijfolie toe en roer goed door elkaar. Voeg italiaanse kruiden, peper en zout naar eigen smaak toe. Voeg eventueel 1 á 2 theelepels pesto toe voor variatie. Laat het mengsel 10 á 15 minuten staan.
  2. Snijd de ciabatta/stokbrood in stukken en besmeer deze met kruiden/knoflookboter. Verwarm de broodjes in de oven tot de boter gesmolten is en haal ze eruit om af te laten koelen.
  3. Leg voorzichtig de bruschetta mix op de broodjes. Strooi per broodje eventueel een theelepel parmezaanse kaas eroverheen. Doe de broodjes in de oven en wacht ongeveer 10 minuten tot de mozzarella en parmezaanse kaas beginnen te smelten.
  4. Serveer de bruschetta direct uit de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Bruschetta