Honing hangop met gekarmeliseerde appeltjes

Honing hangop met gekarmeliseerde appeltjes

Smulweb imageSmulweb

Een perfect toetje, hangop met honing en gekarameliseerde appels. Om de yoghurt dikker te maken, leg je een schone theedoek in een zeef en laat je de yoghurt uitlekken. Meng het daarna met 2 el honing en voeg gekarameliseerde appels toe. Smullen maar!

15 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Honing hangop met gekarmeliseerde appeltjes op tafel.

  1. Maak hangop door een schone theedoek in een zeef te leggen. Zet de zeef op een schaal en laat de yoghurt in de theedoek lopen. Laat dit een nacht staan.
  2. Het vocht zal uit de yoghurt lopen en in de opvangbak vallen. Alles wat in de zeef blijft zitten, is een dikke, lobbige en romige mengsel. Dit is hangop.
  3. Meng de hangop met 2 el honing. Voeg naar smaak meer of minder toe. Ik vind 2 el genoeg.
  4. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Smelt boter in een koekenpan. Voeg de appelblokjes, suiker en kaneel toe en schep om totdat de appels glazig zijn.
  5. Schep het appelmengsel bovenop de hangop en klaar is je dessert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts