Italiaanse maaltijdsalade

Italiaanse maaltijdsalade

Smulweb imageSmulweb

Een Italiaanse maaltijdsalade mag niet ontbreken op het menu. Deze frisse salade is gevuld met pasta, kipfilet, cherrytomaten, komkommer, pomodori secchi, kappertjes, Parmezaanse kaas en een dressing van olijfolie, mosterd, honing en azijn. Buon appetito!

10 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Italiaanse maaltijdsalade op tafel.

  1. Kook de pasta al dente en spoel kort af onder koud water.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes, de cherrytomaten in vieren en de komkommer in blokjes zonder zaadlijsten. Snijd de uien fijn en spoel ze af.
  3. Snijd de zongedroogde tomaten en kappertjes fijn.
  4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  5. Bak de kipfilet in olie met peper en zout rondom bruin en gaar.
  6. Verdeel alle ingrediënten behalve de dressing over twee saladeschalen. Let op, de pasta moet nog warm zijn voor een betere smaakopname.
  7. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kopje. Maak twee porties, dus één per schaal. Schenk de dressing over de salade en meng alles goed.
  8. Rasp de Parmezaanse kaas over de salade of serveer naast de salade in een bakje.
  9. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Maaltijdsalade