Boterkoek naar het recept van een oud-tante en oma

Boterkoek naar het recept van een oud-tante en oma

Smulweb imageSmulweb

Deze boterkoek bakte onze oud-tante en oma ook al. Het recept is supermakkelijk, met maar een paar ingrediënten. En het resultaat mag er zijn. Binnenin lekker kleverig, van buiten knapperig. Perfect bij de koffie.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Boterkoek naar het recept van een oud-tante en oma op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Beboter een boterkoekvorm.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en snijd met twee messen de boter heel fijn. Kneed daarna met je handen het deeg vlug tot een bal. Zorg ervoor dat de boter goed door het deeg gemengd is.
  4. Druk het deeg in een speciale boterkoekvorm (verkrijgbaar bij Blokker) en zorg dat er 1 cm tussen de rand van de vorm en het deeg zit. Het deeg vloeit tijdens het bakken namelijk nog uit. Bestrijk het deeg met een beetje melk en maak er met een vork een mooi ruitjespatroon in.
  5. Bak de boterkoek gedurende ongeveer 25 minuten mooi bruin. De koek mag van buiten knapperig zijn maar van binnen lekker kleverig. Laat de koek goed afkoelen en eet hem daarna op. De boterkoek is de dag erna nog lekkerder.
  6. Je kunt ook de boter met de suiker eerst romig kloppen en er dan de bloem bij doen. Dit schijnt de beste manier te zijn, maar vaak staat bovenstaande manier beschreven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Boterkoek