Bereidingswijze
Zet in 3 stappen deze heerlijke Aardbeienroomijs op tafel.
- Breng de room en melk samen aan de kook. In de tussentijd klop je de eidooiers samen met de suiker en een snufje zout tot een dik schuim.
- Haal de pan van het vuur en giet al roerende een flinke scheut van het hete mengsel in het dooierschuim. Giet daarna het schuim al roerend terug in de hete melk. Verwarm het geheel voorzichtig totdat het dikker is, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Het is belangrijk dat de massa niet gaat schiften. Haal de pan van het vuur en laat de massa afkoelen tot kamertemperatuur. Dek daarna af en laat het een nacht staan in de koelkast voor een diepere smaak.
- Was de volgende dag de aardbeien en verwijder je de kroontjes. Pureer ze in een blender en voeg eventueel wat citroensap toe. Zeef de puree om de zaadjes te verwijderen. Meng de aardbeienpuree door het mengsel voor je ijs en vries het ijs volgens de instructies van de ijsmachine in.