Mazzancolle al lardo di colonnata (reuzengarnalen met spek)

Mazzancolle al lardo di colonnata (reuzengarnalen met spek)

Smulweb imageSmulweb

Reuzengarnalen met spek, oftewel 'Mazzancolle al lardo di Colonnata'. Maak een marinade van olijfolie, knoflook, peterselie en Spaanse peper. Marineer de garnalen minstens een half uur. Verwikkel de garnalen met het spek en leg ze in een ovenschaal. Bak de garnalen in 5 minuten in de oven op 230-250°C. Serveer als hapje of voorgerecht.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mazzancolle al lardo di colonnata (reuzengarnalen met spek) op tafel.

  1. Maak de gamba's, mazzancolle of reuzengarnalen schoon. Knip eerst alle sprietjes van zijn hoofd en knip zijn pootjes eraf. Laat de eerste ring achter het hoofd en de laatste ring voor het staartje zitten. Verwijder voor de rest de schaal in het midden van het lijfje. Haal met een tandenstoker of satéprikker het darmkanaaltje (het zwarte streepje over zijn rug) eruit: prik de satéprikker op de derde ring vanaf zijn staartje in het ruggetje en trek voorzichtig naar boven, zodat het darmkanaal meekomt. Spoel de garnalen goed, maar snel af (laat ze niet in het water staan, dan verliezen ze veel smaak) en dep ze droog.
  2. Maak de marinade: in een diep bord, schaal of kom vermeng je flink wat olijfolie (de gamba's moeten onder staan), de peterselie, de uitgeknepen teentjes knoflook en wat cayennepeper of Spaanse peper naar smaak. Roer goed door en leg de gamba's in de marinade. Gebruik geen zout! Het spek en de gamba's zijn zout genoeg. Mocht het voor jouw smaak niet zout genoeg zijn, adviseer ik je eerst te proeven als ze klaar zijn, en dan pas te zouten.
  3. Laat de gamba's minstens een half uur marineren. Hoe langer, hoe beter.
  4. Haal de gamba's uit de marinade en dep ze af. Wikkel de plakjes spek om het lijfje en leg ze in een ingevette ovenschaal besprenkeld met de overgebleven marinade.
  5. Verwarm de oven voor op 230-250 °C en bak de garnalen ongeveer 5 minuten. Wil je een nog knapperig korstje? Zet de laatste minuut de grill even aan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap