De aller-lekkerste vanille saus

De aller-lekkerste vanille saus

Smulweb imageSmulweb

Maak een smaakexplosie in je mond met deze vanille saus. Vanillestokjes, melk, slagroom, eierdooiers, suiker en maïzena zijn the way to go. Dit recept is onmisbaar als je indruk wilt maken op je gasten.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke De aller-lekkerste vanille saus op tafel.

  1. Snijd het vanillestokje overdwars open en schraap met een mes de binnenkant eruit.
  2. Verwarm in een pan het mengsel van de melk en de slagroom en de vanille (zowel de binnenkant als de peul). Laat het mengsel zo'n 10 minuten doorkoken op een laag vuur.
  3. Mix in een pannetje de eierdooiers met de suiker, tot het lekker opschuimt. Voeg tijdens dit proces de maïzena toe. Gebruik hiervoor een theezeefje zodat geen klonters kunnen ontstaan.
  4. Zet het pannetje op een laag vuur en giet beetje bij beetje het melk-slagroom mengsel erbij en blijf roeren met een houten lepel.
  5. Na 15 tot 20 minuten ontstaat een romige saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen