Bastognekoeken

Bastognekoeken

Smulweb imageSmulweb

Proef de knapperige zoetheid van dit recept voor bastognekoeken, een geliefde klassieker. Deze koeken zijn perfect naast een kop koffie of thee, maar doen het met hun kenmerkende kruidige smaak ook super in een cheesecake.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 75 g Kandijsuiker
  • 100 ml Kandijstroop

Bereidingswijze

Zet in 2 stappen deze heerlijke Bastognekoeken op tafel.

  1. Meng in een grote kom voorzichtig de boter, het zelfrijzend bakmeel, de kandijstroop en eidooiers door elkaar. Voeg de kandijsuiker toe en kneed tot een stevig deeg. Voeg een snufje zout, kaneel en de gemalen kruidnagel toe en kneed door.
  2. Dek de kom af met een theedoek en plaats deze minstens een uur in de koelkast, zodat het kan rusten. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakplaat in en vorm hierop platte hoopjes deeg. Bak de bastognekoeken ongeveer 20 á 25 minuten en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
eet smakelijk