Succesvolle caramel

Succesvolle caramel

Smulweb imageSmulweb

Met deze succesvolle caramel serveer je je gasten de lekkerste desserts. Verwarm suiker en water in een pan, blijf staan ​​en laat niet te lang koken. Voeg eventueel kruiden toe voor extra smaak. Eenvoudig en altijd een succes.

15 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Succesvolle caramel op tafel.

  1. Verlaat de kast een middelgrote pan met zware bodem roestvrij staal schoon. Wrijf de bodem van de pan met zout en een beetje azijn en spoel daarna grondig af met schoon water.
  2. Voeg 2 eetlepels water per 100 g suiker toe aan de pan en smelt de suiker in water op een laag vuur. Houd de pan goed in de gaten en roer niet, om kristallisatie van suiker te voorkomen. Laat het mengsel vloeibaar worden tot een mooi goudbruin, maar niet te lang.
  3. Haal de pan van het vuur en laat deze 3 seconden in een bad met ijswater weken om het kookproces te stoppen.
  4. Gebruik de karamel onmiddellijk. Als de karamel te hard of te compact is geworden, giet dan 1 theelepel citroensap in de pan en roer door totdat de karamel weer vloeibaar is.
  5. Om gekruide karamel te maken, voeg kruiden zoals kaneel, gember of vanillezaadjes toe aan het suikermengsel voordat het wordt gesmolten.
  6. Als de bodem van de pan kleverig is, vul deze dan met water en breng aan de kook. Meng en de karamel zal verzachten en oplossen in het water. Giet het water af en maak de pan schoon.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Caramel