- 1.5 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tzatziki unique op tafel.
- Schep de yoghurt in een (kaas)doek en wring deze boven een bak uit. Vouw de doek dicht en plaats deze met de yoghurt gedurende een dag in de koelkast.
- Haal het grilrooster en de bakplaat uit de oven en leg het rooster op de plaat.
- Schil de komkommer en rasp deze op een fijne rasp. Leg vervolgens de snippers komkommer op een doek (die vocht doorlaat) en plaats de doek op het rooster. Strooi vervolgens wat grof zeezout over de komkommer en laat het even rusten.
- Pak de stevig geworden yoghurt van de vorige dag uit de koelkast en schep deze in een kom.
- Rasp de knoflook, sjalot en schil van de citroen boven de yoghurt. Voeg de fijngesneden dille, honing en cayennepeper toe aan het yoghurtmengsel.
- Roer de komkommersnippers door de saus. Voeg als laatste de olijfolie toe om de saus af te maken.