Eisbein duits en traditioneel

Eisbein duits en traditioneel

Smulweb imageSmulweb

Eisbein duits en traditioneel met spliterwt puree en gestoofde zuurkool. Verse jeneverbessen dragen bij aan de authentieke smaak van deze maaltijd. Serveer met appel, mandarijnen of ananas naar smaak.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Varkensschenkel
  • 1000 ml Water
  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Eisbein duits en traditioneel op tafel.

  1. Kook de spliterwten gaar (90-120 minuten).
  2. Doe de gekookte erwten in een keukenmachine samen met boter, groentebouillonpoeder, nootmuskaat, zout en peper. Maak er een zachte, romige puree van.
  3. Fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig is. Voeg de uitgepluisde zuurkool, gestoten peperkorrels, jeneverbessen en laurierblad toe en kook de zuurkool in weinig water 10-15 minuten tot beetgaar.
  4. Giet het vocht af en kook de zuurkool samen met witte wijn nog eens 5 minuten.
  5. Strooi een beetje nootmuskaat over de zuurkool.
  6. Het vlees in de grote pan doen en vullen met water en de zout. Het vlees ongeveer 1,5 uur koken en af en toe het schuim dat ontstaat eraf scheppen
  7. Serveer de erwtenpuree en de zuurkool warm. Variatie: voeg ananas, mandarijnen of appel toe tijdens het koken van de zuurkool.
eet smakelijk