Speciaal broodje ei

Speciaal broodje ei

Smulweb imageSmulweb

Een ei hoort erbij, helemaal in dit heerlijke gevulde broodje. Een knapperig uitgehold broodje bekleed met kleine stukjes tomaten, geitenkaas en smaakvolle kiprepen. Bak gedurende 25-35 minuten in de oven en garneer met verse peterselie of bieslook.

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Kaiserbroodje
  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Speciaal broodje ei op tafel.

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd vervolgens een kapje van de bovenkant van het broodje. Hol met je vingers het broodje uit, maar zorg ervoor dat er geen gaatje ontstaat, want dan loopt het ei er misschien uit.
  2. Snijd vervolgens de tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes. Breek het eitje boven het uitgeholde broodje, maar pas op, want is je eitje te groot dan kan het eroverheen gaan. Dus speel een beetje met de grootte van het ei en de hoeveelheid die er in een broodje past. Doe vervolgens de tomatenstukjes erin, de geitenkaas en de reepjes kipfilet. Je kunt ook voordat je het eitje erin breekt wat van de kipreepjes e.d. in het broodje doen.
  3. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en plaats de gevulde broodjes in de schaal. Bak de broodjes in de oven gedurende circa 25-35 minuten. Dek de broodjes halverwege de baktijd af met aluminiumfolie.
  4. Wanneer de broodjes na ongeveer 12-15 minuten goudbruin zijn gebakken, dek dan de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak de broodjes nog 15 minuten in de oven, totdat het ei mooi gaar is en de broodjes mooi goudbruin zijn.
  5. Haal de broodjes uit de oven en garneer met verse peterselie of bieslook. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei