Mini-appeltaartjes met rozijnen

Mini-appeltaartjes met rozijnen

Smulweb imageSmulweb

Deze mini-appeltaartjes met rozijnen zijn zo lekker dat je niet kunt stoppen met eten! Gemaakt met verse appels, kaneel en rozijnen, perfect voor elke gelegenheid. Serveer warm met een bolletje ijs of koud met slagroom.

45 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mini-appeltaartjes met rozijnen op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Wel de rozijnen en laat ze uitlekken.
  2. Vet de muffinbakvorm in met een beetje boter of bakspray. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  3. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en tweederde van het losgeklopte ei toe. Gebruik een mixer met deeghaken om het deeg tot een samenhangend deeg te kneden. Bestuif je werkvlak en deegroller met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak. Steek er met de ronde uitsteker rondjes uit. Bekleed de holletjes van de muffinbakvorm met de deegrondjes.
  4. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen en schep dit in de mini-taartjes. Snij uit het resterende deeg reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Leg die kruiselings over de taartjes heen. Bestrijk de taartjes met de rest van het ei.
  5. Bak de appeltaartjes gaar en goudbruin. Prik na 30 minuten met een stokje om te controleren of er nog deeg aan kleeft. Zo ja, bak dan nog 10 minuten door. De baktijd kan oplopen tot 50 minuten, afhankelijk van je oven.
  6. Laat de taartjes goed afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Gebruik eventueel een mes om de zijkanten los te maken van de vorm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken