Vegetarische moussaka

Vegetarische moussaka

Smulweb imageSmulweb

Met deze vegetarische moussaka waan je je in Griekse sferen op een zwoele zomeravond. Een recept met laagjes gegrilde aubergine, courgette en aardappel overgoten met een romig sausje. Perfect voor een gezellig avondje met vrienden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vegetarische moussaka op tafel.

  1. Snijd de courgette, aubergine en ui in blokjes. Hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan. Fruit hierin de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Laat even meebakken en doe de aubergine erbij. Voeg na 3 minuten ook de courgette toe. Blijf af en toe omscheppen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel een bouillonblokje boven de pan. Doe de peper, oregano, peterselie en kaneel erbij. Roer door en steek het laurierblad in de saus. Laat nog 10 minuten pruttelen. Klop in een kom de yoghurt en eieren los tot een sausje. Voeg 15 gram geraspte kaas toe en meng nog even door.
  3. Doe in een grote ovenschaal onderin een laagje van de groentensaus. De bodem moet bedekt zijn, maar het moet geen dikke laag zijn. Verdeel de helft van de aardappels erover. Maak nog een laagje saus en daarna weer een laagje aardappels. Schep hierop nog een klein restje saus.
  4. Verdeel het yoghurtsausje over de schotel. Strooi het restant van de geraspte kaas erover en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven. Als de aardappelschijfjes al vrijwel gaar waren, kan het wat korter. Laat de vegetarische moussaka 10 minuten rusten voordat je ‘m serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vegetarische moussaka